Пет съвета за постигане на SWAG BAG величие или как да изберем рекламни чанти и подаръци за събития.

Хората обичат новостите, обичат неща, които не виждат всеки ден. Рекламните подаръци, в които си струва да инвестираш, са комбинация от предмети, които посетителите на всяко събитие ще намерят както за полезни, така и за интересни. Най-доброто, което човек може да направи за брандираните рекламни подаръци на едно събитие, е да му хрумне нещо уникално, което никой не е предлагал досега.

Това обаче, може да се окаже нелека задача дори за най-креативния организатор, маркетинг или бранд мениджър. Затова, второто най-добро нещо, което той може да предприеме е да подготви рекламен подарък, който всички са виждали преди, но чийто дизайн и изпълнение са толкова добри, че всеки би му се възхитил. Това ще накара хората наистина да искат да го носят. А защо това да не е една от така нашумелите напоследък “SWAG” чанти?

В България се наричат рекламни чанти, но тези аксесоари завладяха света под името SWAG BAGS. А именно, това са чантите, които организаторите раздават на гостите на събития.Забелязали ли сте как гостите на конференции и семинари заемат местата си и първото нещо, което правят е да разтворят рекламните чанти, получени току що на регистрация, и да разгледат какво се крие в тях?На лицето им се изписва онази радост, озаряваща детските лица , очакващи изненадата си на Коледа.

Не познавам някой, който да не обича да получава подаръци. Колкото до цяла чанта с подаръци, това си е направо находка – нещо, на което никой не би устоял, дори вечно недоволният Ви шеф. Ето нашите пет съвета, как да направите Вашите рекламни чанти неустоими и достойни да заместят дори торбата на Дядо Коледа.

Съвет #1: Покажете разбиране, покажете че цените своите гости.

Покажете Вашето уважение и признателност към посетителите, които са отделили време, а може би средства, за да присъстват на събитието. Рекламната чанта е перфектно решение за подарък от събитие, както за организаторите, така и за самите спонсори. Тя е лесно изпълнима и е чудесен начин да покажете на отзовалите се гости, че ги цените. Носенето на една добре изработена рекламна чанта изпълва посетителите със спомен за събитието.

SWAG BAGS_conceptРециклирана чанта за Intel Developer Forum – изт. greendestinations.blogspot.com и рекламен подарък за събитие на Intel.

Съвет #2: Заложете на качество и атрактивен дизайн.

Не е задължително рекламните чанти, подаръци и материали да са скъпи, но е задължително да са качествени. Когато те изглежда сякаш купени от „Магазин за 1 лев“ това вреди на Вашия имидж и рискувате да оставите лошо впечатление в хората, на които сте ги подарили. Никой не би ги задържал или използвал за дълго.

Привлечете вниманието с интересен дизайн и единна концепция на рекламните чанти, подаръците и материалите. Така, участниците в събитието ще ги харесат и ще пожелаят да ги използват дълго след това. Една “SWAG” чанта, изработена от восококачествен материал, с креативен дизайн и грабващи цветове би привлякла интерес на всяко събитие.

Съвет #3: Дайте на гостите си повод за разговор.

Вместо да затрупате посетителите с рекламни материали от главата до петите, превръщайки ги в ходещи билборди, помислете коя е основната причина повечето от тези хора да присъстват на събитието – възможността за общуване, която то предлага или така нареченият “networking” ефект.

Дайте им повод да общуват по между си. Дайте им причина да завържат разговор около брандирания продукт, който им подарявате. Така може да се окаже, че неволно и лесно ги спасявате от неловките моменти на мълчание, неминуемо съпътстващи повечето разговори между непознати. Веднъж оказали се техният спасителен сал в морето от мълчание, вашите рекламни подаръци неминуемо ще бъдат запомнени, както и самата фирма.

 poken_connectionPOKEN – иновативен начин за обмен на контактна информация между участниците в събитие.

Съвет #4: Дайте им повод да носят рекламния подарък след събитието.

В момента, в който едно събитие приключи, повечето рекламни материали и подаръци се оказват захвърлени и забравени дълбоко в някой шкаф. За да бъдат вашите брандирани подаръци ефективно средство за реклама си задайте въпроса, как да накарате гостите да ги използват след събитието?

Говорейки като човек, който често посещава различни събития и конференции, аз обичам да нося цветните “SWAG” чанти, стига да са стилно издържани и с интересен дизайн. Обикновено ги използвам, когато се отбия на пазар след работа или ходя на фитнес. Удобно и полезно. И наистина, хората използват получените рекламни подаръци в ежедневието повече от една година стига те да са стилни, полезни и забавни.

Съвет #5: Напълнете “SWAGBAG” с интересни рекламни подаръци и материали.

Чудите се какво да сложите в една рекламна чанта, нали все пак не можете да я подарите празна? Първо помислете за предметите, от които гостите на едно събитие ще имат нужда, но често забравят да вземат със себе си. Примерно, ако организирате семинар осигурете на присъстващите химикалки и бележници или пък ако събитието е спортно – бутилка за вода и спортна кърпа. Намерете начин да им подарите точно това, от което се нуждаят. Не само ще се превърнете в героя на деня, като още веднъж ги спасите (спомнете си примера с неловкото мълчание), а и името на компанията ви ще бъде запомнено.

Спонсорите често искат да натъпчат рекламната чанта с какви ли не брошури, флаери и талони за отстъпки. Не забравяйте нещо много важно, от голямо значение за съдържанието на една такава чанта е, то да балансира между необходими рекламни брошури и интересни подаръчета. Нито повече, нито по-малко.

ИДЕЯ! Ако предвиждате Вашето събитие да се осъществи с помощта на спонсори може да им предложите списък с рекламни подаръци, които ще са интересни за гостите. Така спонсорите ще имат право на избор, който е и съобразен с Вашата концепция.

Следвайки тези пет прости съвета, ще можете да бъдете сигурни, че сте на прав път в усилията, които сте положили в подготовката на Вашите рекламни подаръци. Не на последно място си задайте още един релевантен въпрос, самите вие бихте ли носили брандирания продукт? А бихте ли го подарили на близък човек? Ако отговорът е “ДА” – успехът ви е сигурен Само така ще постигнете своето “SWAG” величие!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *